Lite fakta om vår f.d. Dutch Barge i Frankrike

Denna sida handlar om vår kanalbåt Decize. Hon är en Dutch Barge som blev byggd på Piper Boatbuilding - ett varv i England och blev levererad i April 2002.

Decize är en andelsbåt med 12 andelar, varje andelsägare har rätt att utnyttja båten minst 3 veckor om året. Två veckor i högsäsongen vilket infaller mellan 1.april till 30.sept. och en vecka i lågsäsongen. Vi har köpt vår andel hos Ownership Ltd, ett företag i England som sköter allting åt andelsägarna.

Decize är nu placerad i Port du Plaisance i Auxerre i Frankrike. Här kommer hon att tas omhand av kunnig personal på ett varv.Varje gång det byts besättning så har varvets personal gått igenom båten så den är tipptopp när nästa delägare tar över. En gång om året tas hon upp på land och genomgår en grundlig service.

Det finns möjligheter för dem som vill åka längre turer att avtala med andra delägare om att man byter besättning på andra orter än Auxerre. Detta ger möjlighet att åka rundturer eller envägsturer istället för att alltid segla tillbaks till Auxerre.

Om man något år vill se andra länder än Frankrike, då finns möjligheten att byta med delägarna på de Engelska eller Irlänska båtarna.


Decize i vattnet för första gången (i Auxerre)

Bilden är hämtad från Ownerships hemsida

Här följer en kort historia om hur Decize blev till.
Bilderna är tagna i Dec 2001 till Febr 2002 av Andrew Rodgers, en av delägarna.
Febr 2002: Skrovet börjar nu bli färdigt. Man arbetar för närvarande med den sista finishen av det och nu skall isoleringsarbetena påbörjas.
020319

Inredningsarbetet är nu i full gång, även kaminen är på plats (till engelsmännens stora glädje).

Skrovet är grundmålat och väntar på finishen.

020413

Idag var det öppet hus på varvet för alla andelsägarna. Vi hade tyvärr inga möjligheter att deltaga, men Andrew skickade lite nya bilder på en "nästan" färdig båt.

Under följande vecka transporterades hon med bil till Auxerre tillsammans med några jobbare från varvet.

De första ägarna skall segla med henne Fredag den 20/4 - undrar om hon blir färdig ..

En vecka senare... Det lyckades! Bilderna är hämtade från Ownerships hemsida
Väl ankommen till Auxerre blev hon lyft i vattnet- hon sjönk inte :-)
Detta var historien om vår kanalbåt, nu väntar vi bara på att komma ut och segla med henne.

Ett varmt tack till Andrew, Allan och Philip för alla bilder och information